sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Minustako projektipäällikkö?

Tervetuloa tutustumaan Opesilta-projektin blogiin myös projektipäällikön puolesta. Projektin alkaessa ei kuitenkaan ollut itsestään selvyys, että minusta tulisi tämän Opesilta-projektin projektipäällikkö. En totta puhuakseni ollut edes ajatellut sitä, ja ehkä odotin, että joku toinen projektin jäsen olisi halunnut sen vastuullisimman roolin.

Ensimmäisessä tapaamisessa kävi kuitenkin ilmi se, että halukkaita projektipäälliköksi ei ollutkaan niin montaa, kuin olin kuvitellut. Ajatus projektipäällikkyydestä alkoi kyllä kiehtoa, mutta olisiko minusta siihen? Osaisinko johdattaa joukkomme yhteiseen päämäärään? Omaisinko tarpeeksi hyvät kommunikointitaidot? Osaisinko tehdä oikeita päätöksiä, motivoida, organisoida ja hahmottaa projektin kokonaisuutena? Entä hallitsisinko riskit? Muista hyvän projektipäällikön ominaisuuksista puhumattakaan. Asiaa täytyisi miettiä pari yötä, ennen kuin tekisin päätöksen.

Muutaman projektipäällikkyyttä käsittelevän artikkelin ja parin nukutun yön jälkeen olin tehnyt päätöksen, halusin ruveta projektipäälliköksi, ja tarttua tähän tilaisuuteen kokea jotain uutta ja opettavaista. Halusin saada tästä projektista parhaan mahdollisen oppimiskokemuksen ja mikä tärkeintä tiesin, että minulla olisi osaavan ryhmän tuki takana. Lisäksi voisin myös aina kääntyä kokemusta omaavan varaprojektipäällikön, Siskon tai ohjaajan puoleen. Minua kyllä tultaisiin auttamaan ja neuvomaan tarvittaessa. Odotankin mielenkiintoista ja opettavaista Opesilta-projektimatkaa projektipäällikkönä.

Siispä vielä kerran, tervetuloa mukaan!

-Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti