perjantai 18. maaliskuuta 2016

Esiintymisharjoittelua


Tänään harjoittelimme IT-viestinnän kurssilla esiintymistä ja pidimme pienimuotoiset esitykset omaan projektiin liittyvistä aiheista. Esitykset videoitiin ja osallistujien on tarkoitus pohtia omaa esiintymistään myös tuon videon avulla. Esiintymiseen liittyen pohdimme erilaisia teemoja, kuten esiintymisjännitystä, esitykseen valmistautumista sekä palautteen merkitystä esiintyjänä kehittymiselle.

Itselleni esiintyminen tuntuu luonnolliselta, koska olen saanut siitä työni kautta paljon harjoitusta. En kuitenkaan ole aina ollut yhtä luonteva esiintyjä, vaan olen jännittänyt paljon ja joutunut tekemään työtä sen eteen, että esiintymisestä on tullut helpompaa. Mielestäni erityisen tärkeää esiintymisjännityksen työstämisessä on se, että käyttää hyödykseen tilanteet, joissa on mahdollista saada harjoitusta esiintymisestä. Esiintymiskokemuksen kasvaessa jännittäminen vähenee. Lisäksi kunnollinen valmistautuminen esitykseen vähentää jännitystä esityksen sujumisesta.

Kaiken tämän jälkeen täytyy kuitenkin muistaa se, että pieni jännitys on esiintyessä aina paikallaan. Se kertoo siitä, että esiintyjä kokee tilanteen tärkeäksi ja haluaa suoriutua tilanteesta parhaalla mahdollisella tavalla.

- Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti