sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Projektisuunnitelman haasteista

Nyt kun projektisuunnitelma on hyväksytty muutoksin ja muutokset on saatu tehtyä, on projektipäällikön lupa vähän hengähtää. Onhan tuo projektisuunnitelma kuitenkin projektin alun tärkein dokumentti, joka olisi hyvä saada hyväksytyksi mahdollisimman varhain projektin käynnistymisestä. 

Haasteita projektisuunnitelman parissa kyllä riitti hyvin. Kuinka jakaa resurssit, käytettävissä olevat tunnit, projektin vaiheet ja projektijäsenten vastuualueet huomioon ottaen? Gantt-kaaviosta puhumattakaan. Miten jaksoittaisin projektin vaiheet suhteessa aikaan, niin että jokaiselle projektin vaiheelle tulisi tarpeeksi aikaa ja kuitenkin niin, että projekti saataisiin päätökseen toukokuun loppuun mennessä? Onneksi projektiorganisaatiolta tuli apua näihin haasteisiin.

Nyt projektin edetessä, seuraankin mielenkiinnolla miten resurssoinnit ja Ganttin aikajaksotukset tulevat toteutumaan. Toinen asia mitä olen mielenkiinnolla seurannut, on se, kun muut projektiryhmäläiset työskentelevät taustatutkimusraportin parissa. Itse en taustatutkimusraporttia kerinnyt juurikaan kirjoittaa, mutta projektipäällikkönä tiedän kyllä mitä he ovat kirjoittaneet. Hyvältä näyttää!

-Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti