keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Odottavan aika on pitkä

Huhtikuu on jo pitkällä ja projekti etenee hurjaa vauhtia. Täydennyskoulutusmateriaaleja ideoidaan, laaditaan, muokataan ja ideoidaan lisää. Projektiryhmän yhteiset palaverit ovat osoittautuneet erityisen hedelmällisiksi. Nyt odotellaan vastauksia pilotointikouluilta, jotta päästäisiin käsiksi itse pilotointiin. Väliesittelyn ajankohtakin on jo tiedossa. Onneksi meillä koulutusteknologialinjalaisilla ei esiintyminen aiheuta näppylöitä.

Uskokaa tai älkää, mutta projektissa työskentelevällä opiskelijalla on muutakin tekemistä kuin projekti. Tenttikirjallisuus kutsuu lukemaan, gradu huhuilee tekstinkäsittelyohjelmasta kirjoittamaan ja muiden suoritettavien kurssien kurssityöt odottavat kiltisti vuoroaan työpöydällä. Projekti tuntuu kuitenkin vievän erityisen paljon aikaa, energiaa ja aivokapasiteettia ja muihin tehtäviin keskittyminen on hankalaa. Vastuu painaa ja ajatukset harhautuvat tuon tuosta siihen, miten täydennyskoulutukset toteutetaan tai milloin sähköpostiin napsahtaa viesti, jossa kerrotaan tarkka päivämäärätoive pilotoinnille.

Ehkäpä tällainen pieni odotteluvaihe on kuitenkin projektille hyväksi. Se on varmasti hyväksi tenttikirjallisuudelle, gradulle ja muiden kurssien kurssitöille, jotka saavat nyt ansaitsemaansa huomiota. Erityisesti se antaa mainion tilaisuuden projektiryhmälle pysähtyä hetkeksi ajattelemaan ja varmistamaan, että projektin etenemissuunta on juuri halutunlainen.

-Sisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti