tiistai 24. toukokuuta 2016

Opesilta-projekti loppusuoralla

Opesilta-projekti alkaa olla jo loppusuoralla ja maali häämöttää. Projektin viimeisen kirjallisen tuotoksen eli projektiraportin kirjoittaminen on hyvässä vauhdissa ja on ollut hienoa huomata, että projektisuunnitelman kirjoittamisen jälkeen projektissa tosiaankin on tapahtunut paljon ja vieläpä menestyksekkäästi. 


Projektiraportissa projektiryhmä pohtii muun muassa projektin alussa asetettujen tavoitteiden toteutumista, analysoi aikataulumuutosten syitä ja seurauksia sekä arvioi projektin haasteita ja oppimiskokemuksia. Jokainen projektiryhmäläinen kirjoittaa myös omasta näkökulmastaan projektin etenemisestä sekä omasta oppimisestaan.

Antoisinta projektiraporttia kirjoittaessa on ollut huomata, että projektin tavoitteet ovat täyttyneet hienosti. Olemme siis ymmärtäneet tilaajan toiveet projektille ja pystyneet toteuttamaan niitä. Tätä on edistänyt tiivis yhteistyö tilaajan kanssa sekä mahdollisuudet keskustella ideoista yhdessä. Meille ei ole siis ole käynyt kuten Nooalle ;)


Toinen mainittava onnistuminen koskee sitä, että projektin alussa arvioiduista riskeistä vain muutama toteutui projektin aikana. Lisäksi onnistuimme pitämään toteutuneiden riskien haittavaikutukset pieninä, koska projektin käytänteet ja toimintatavat oli suunniteltu niin perusteellisesti ja toimiviksi.

Nyt on aika kiittää ja kumartaa. Kiitos, että olet kulkenut kanssamme Opesillalla nämä tiivistahtiset nelisen kuukautta. Projektiryhmä hoitaa vielä valmiiksi projektiraportin, viimeisen kokouksen sekä muutamia teknisiä yksityiskohtia ja luovuttaa lopuksi projektin tulokset tilaajalle. Sitten onkin aika kipaista paljain jaloin kesälomalle.

- Sisko 

Kuvat:
http://hs10.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1349779382160?ts=440
http://hs13.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1349763215712?ts=163Ei kommentteja:

Lähetä kommentti